- Mange føler nok glede over å gå tilbake på jobb, og en lettelse over at streiken er over. Men vi har jo ikke fått innfridd alle kravene vi gikk inn i streiken med, sier streikegeneral Egil Langmo i Skaun.

Nærmere 110 medlemmer av fagforbundet har vært tatt ut i streik i Skaun. Noen har streiket i snart to uker. Langmo, som jobber som vaktmester, innrømmer at forefallende arbeid har hopet seg opp, og at mange har en del å ta igjen. Selv har han en gressplen i Buvika som sårt trenger en klipp når han er tilbake på jobb.

- Da de første uttalelsene etter meklingsmøtet kom på nyhetene klokka 14 samlet vi alle de streikende på lokalet vårt i Børsa og hørte nyhetene sammen, sier Langmo.

Han legger vekt på at han ennå ikke kjenner alle detaljene i forliket som ble godkjent av partene onsdag ettermiddag.

- Rammene er kjent, men vi vet ikke sikkert hvordan det vil slå ut lokalt, sier Langmo.

Streiken i Skaun har blant annet ført til stengte barnehageavdelinger og SFO. Tirsdag stengte også tre av kommunens barneskoler dørene på grunn av streikende renholdere.

KS og arbeidstakerorganisasjonene ble onsdag enige om et oppgjør med et generelt tillegg på 2,1 prosent. Potten som skal fordeles lokalt ble også senket fra 1,4 til 0,8 prosent. Det skriver NTB. Nesten 50.000 kommuneansatte har deltatt i streiken.

Egil Langmo har ledet streiken i Skaun.