Gjennom helga fikk Melhus registrert flere nye tilfeller av covid-19, og fikk to nye på lørdag. Melhus har 712 registrerte tilfeller av covid-19 i koronatiden.

– I løpet av to uker har vi fått 86 nye smittetilfeller hvorav 63 i forrige uke og 23 i uka før der. Det er fortsatt slik at det er personer i 20-årene som i hovedsak blir smittet. Vi ser at også fullvaksinerte blir smittet så viruset er smittsomt. Selv om det kom til en del smittetilfeller i forrige uke, ser vi at vi i Melhus greier å begrense smitten, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Smittetrykket beskrives ut fra antall smittede pr. 100.000, og i Melhus er antall smittede ifølge Brækken, på cirka 505 pr. 100.000 innbyggere. Det gir ifølge Brækken, et smittetrykk på øverst på nedre halvdel.

– Det har ikke vært testing i Melhus i helga så vi har ikke så mange smittetilfeller akkurat nå. Det blir spennende å se hvilke nasjonale smitteverntiltak det blir, sier Brækken.

Mandag ble det registrert ett nye smittetilfelle for mandag, og det totale antallet ble da 713.

Smitteutbrudd

Midtre Gauldal har 319 registrerte smittetilfeller, og det ble ikke registrert noen nye på søndag.

Ifølge kommunen er det registrert 11 nye smittede i løpet av helga. Kommunen har fått smitteutbrudd på Soknedal oppvekstsenter, og har også fått smitte på sykehjemmet på Støren.