Sist oppdatert:

Søndag har Melhus fått tre nye smittetilfeller av covid-19, og Melhus har dermed passert 20 smittetilfeller denne uka.

– Det er tre nye smittetilfeller, og i det ene tilfellet er personen hjemmehørende i Trondheim slik at vi er i gang med Trondheim kommune om smittesporing. For de to andre er skoleklasse på Gimse og på Brekkåsen berørt, og enda ett fotballag er involvert, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Deler ut tester

Søndag kveld skal kommunen dele ut 200 selvtester, og Brækken sier at folk skal komme puljevis for å hente disse.

Smittetilfellene har gitt noen utfordringer for dem som har konfirmasjon, og Brækken håper at det har vært mulig å berge konfirmasjonsselskaper takket være selvtestene. En selvtest gir resultat etter 15 minutter, og er den negativ, kan en delta i konfirmasjonen.

Konfirmasjon

Trønderbladet skrev tidligere i dag søndag om at Melhus kommune tilbød selvtest om det var akutt behov for å få reddet konfirmasjon. I Melhus er det søndag konfirmasjon, og enda flere er i vente.

– Vi fikk et par henvendelser i dag søndag om bruk av selvtest i forbindelse med konfirmasjon. To i Melhus har fått utsatt konfirmasjon på grunn av covid-19. Disse to konfirmasjonene er neste helg, og vi håper å få konfirmantene ut av karantene innen den tid, sier Brækken.

Brækken forteller at koronaviruset sprer seg fort, og at det er særlig barn og unge som rammes nå.

– Målet er å slå ned smitteutbruddet. Hvis vi klarer å holde det nede og få vaksinert, er det stor mulighet til å unngå smitte etter 1. oktober, sier Brækken.

Publisert: Sist oppdatert: