Torsdag har Melhus kommune fått melding om nye smittetilfeller.

– Da ble det 10 i dag, to av dem har også tidligere testet positivt så i realiteten er det 8 nye, skriver enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Natt til onsdag ble det registrert 12 nye smittetilfeller, mens det natt til tirsdag ikke ble registrert noen nye smittetilfeller. Statistikken til Melhus kommune viser at omtrent halvparten av de smittede i forrige uke og uka før der igjen, var over 30 år.

Færre tester

Mens over 100 tok PCR-test ved den kommunale teststasjonen på mandag, har Melhus kommune sett at færre har testet seg utover uka. Brækken forteller at det tirsdag var 56 som tok PCR-test i Melhus, og 55 i går. Hvorvidt dette skyldes at færre kjenner på symptomer er foreløpig uklart ifølge Melhus kommune.

Teststasjonen er åpen også på formiddagen på julaften, og på formiddagene i romjulsdagene i neste uke. Kommunen har oppfordret folk som tester positivt på selvtest, om å melde fra til kommunen for å lette smittesporingsarbeidet. Ved positiv selvtest skal folk ifølge Melhus kommune, bestille time for PCR-test.

Melhus hadde pr. torsdag morgen 610 påviste tilfeller av covid-19 siden koronatiden startet, og nå er det altså blitt enda flere. Torsdag ettermiddag sto det totale tallet på 619.