I nedslagsfeltet til Trønderbladet er det 1173 millionærer. Tre av dem skiller seg ut med formuer på godt over 60 millioner kroner.

Det er ingen overraskelse at Ely T. Rishaug Iversen (Melhus), Bjørn Rishaug (Melhus) og Agnar Østhus (Midtre Gauldal) er de tre som ligger på formuetoppen. Førstnevnte er aller øverst og mangler bare 9000 kroner på å nå 70 millioner kroner. Ely Iversen og Bjørn Rishaug er begge barn av tidligere hovedaksjonær og administrerende direktør i Rishaug Gruppen og Rishaug Maskin, Sigbjørn Rishaug og ble deleiere i konsernet i 2001.

Under topptrioen er det et "pengehav" ned til de neste på lista, som er melhusbyggene Ola Flaarønning og Oddvar Opland og skauningen Leif Ivar Koren som alle har formuer på tett oppunder 20 millioner kroner.

Melhus har flest millionærer, men i forhold til folketallet er andelen millionærer enda høyere i nabokommunen i sør. Hver 16. innbygger i Midtre Gauldal kan skilte med millionærtittelen, mens hver 20. melhusbygg har den samme muligheten. I Skaun og Klæbu er andelen langt mindre.

Våre millionærer

Melhus 559

Midtre Gauldal 279

Skaun 187

Klæbu 148