Samfunnshuset på Lundamo har gått med underskudd i flere år. Nå håper denne trioen at morgendagens countryaften skal bidra til å berge huset.

- Samfunnshuset har hatt veldig dårlig økonomi i flere år. Hvis vi ikke greier å forbedre den er det bare et spørsmål om tid før vi må stenge dørene, sier formann Tone Schult.

Nye lån

For ganske få år siden ble det tatt opp en halv million i nytt lån på huset. I fjor ble det lånt ytterligere 100.000 kroner.

- Sånn går det ikke an å holde på i lengden. Da må vi heller avvikle på et eller annet vis, sier Schult.

Mens nye lokaler har tatt over mye av utleievirksomheten som tidligere tilfalt samfunnshuset, øker faste og offentlige avgifter. Schult anslår at det koster bortimot 150.000 kroner i året å holde samfunnshuset i gang.

- Ettersom huset er regulert som næringsbygg utgjør slike avgifter ganske mye. Dessuten er det kostbart å få vasket hvis vi leier ut til arrangementer. Det svarer seg ikke, sier hun.

Storstue

Men selv om det ser dystert ut, har verken Schult eller øvrige ildsjeler gitt opp. I stedet forsøker de å tenke kreativt omkring inntektsgivende arrangementer.

- Lundamo samfunnshus er og skal være Lundamos storstue. I morgen kveld blir det vill vest her inne, sier Olaug Moberget og Marita Andersen, og viser frem både bardisk, pokerbord og eget galleri for bordellvirksomhet på eget initiativ.

- Vi vil forsøke å få til mye av noe som koster veldig lite. Det har boblet over av ideer. Konseptet er å få til en setting og en atmosfære i stedet for å bruke musikk som trekkplaster.

Levende musikk har de nemlig ikke råd til. Cd-spiller og storskjerm er billigere i drift.

- Vi kommer neppe til å trekke "nykonfirmanten" og ungdommer som er ute etter hipp musikk, men har siktet oss inn på de litt mer voksne.

Les mer i Trønderbladets torsdagsutgave!

PENGENE ELLER LIVET: - Lundamo samfunnshus er og skal være Lundamos storstue. I morgen kveld blir det vill vest her inne, sier Olaug Moberget (i døra), Tone Schult (til venstre) og Marita Andersen.