- Vi trodde tomta var solgt, men så tok grunneier Lilly R. Stendahl kontakt med oss for å høre om vi var interessert, sier Jan Tore Wilhelmsen, daglig leder for Aasen Bygg.

Ifølge Wilhelmsen hadde ikke Heimdal Gruppen skriftlig kontrakt med grunneieren. Aasen Bygg kjøpte tomta av Stendahl. Tomta ligger like ved deres eget Lena Amfi der de første flytter inn snart. På tomta står en enebolig som Stendahl ikke eier, og denne er innløst ettersom den sto på festet tomt.

- Vi har knadd videre på Heimdal Gruppens materiale, og skal bygge små lettstelte leiligheter. Prosjektet kaller vi Litj-Lena, forteller Wilhelmsen.

Størrelsen på leilighetene er økt. 12 leiligheter er på 40 kvadratmeter, mens seks er på 61. Med i bygget er parkeringskjeller og heis. Det satses på høy kvalitet med fliser, parkett, veranda, og egen hvitevarepakke tilpasset det lille kjøkkenet. De minste kommer til å koste 895.000 kroner. Med en gunstig avtale med banken, tror Wilhelmsen at det skal være mulig å komme ut med ei husleie til under 3000 kroner i måneden.

- Markedet for leiligheter i sentrum er ikke mettet, og det er første gang det reelt tilbys så små leiligheter. Tomta er fenomenal, og alt er i nærheten, sier Wilhelmsen.

Aasen Bygg kan godt tenke seg å bygge mer i sentrum enn de allerede gjør, og Wilhelmsen sier at de hele tida er på utkikk etter nye områder. Han mener det er på tide at politikerne gjør om reguleringsplanen for sentrum for å tilpasse planen at det ser ut til å være behov for enda flere leiligheter. Wilhelmsen er for øvrig i ferd med å gå av som kommunestyrepolitiker for Kristelig folkeparti, og var selv med på å behandle tomtesaken der Heimdal Gruppen var involvert.

Byggevirksomheten Aasen Bygg står for, innebærer at 15-20 blir sysselsatt fram til september neste år.

Gir opp ungdomsboligene

Heimdal Gruppen har gitt opp å bygge ungdomsboliger i Melhus sentrum, og har i stedet solgt prosjektmaterialet til Aasen Bygg selv om de taper penger på dette.

- Det ble så vidt mange usikkerhetsfaktorer i Melhus at vi tok kontakt med grunneieren, og sa at vi ikke var interessert, sier Roar Munkhaugen, administrerende direktør i Heimdal Utbyggingsselskap.

Gode rutiner

Han presiserer at Aasen Bygg spurte Heimdal Gruppen om de kunne få overta prosjektet før de kontaktet grunneieren, og Munkhaugen synes den delen gikk helt greit. Per i dag har Heimdal Gruppen ikke tomt i Melhus, men kunne godt tenkt seg å bygge. I Trondheim bygger de mange ungdomsboliger, og Munkhaugen sier at selskapet har gode rutiner på erverv

. Det har vært alt annet enn lett for Heimdal Gruppen å komme til med ungdomsboligene de skulle bygge. Først inngikk de avtale med Melhus Energi om å bygge i samarbeid med selskapet, og at smarthus-konseptet skulle prøves ut. Melhus Energi ble så fusjonert med TrønderEnergi, og Munkhaugen sier at tomta forsvant i fusjonsprosessen.

Planen var å bygge på e-verkstomta, men det var de ansatte sterkt imot. Styret i TrønderEnergi vendte tommelen ned for bygging. Heimdal Gruppen mente at de hadde møtt velvillighet i Melhus kommune hos den forrige ordføreren, men da politikerne startet behandling av byggesøknaden, var det lite velvilje å høre.

Parkeringskjeller

Heimdal Gruppen bad om å få kjøpe den kommunale parkeringsplassen ved rådhuset for å få nok areal til de 27 leilighetene de skulle bygge, men fikk avslag. De hadde da lagt fram forslag om å bygge parkeringskjeller.

Etter flere års kamp, ble det stille rundt bygginga bortsett fra et visningstelt Heimdal Gruppen hadde stående i leirområdet utover våren og sommeren.

Hvor mye penger Heimdal Gruppen brukte før de var klar til å sette spaden i jorda, har ikke Roar Munkhaugen oversikt over akkurat nå. Tidligere har de opplyst at de har brukt tre millioner kroner på prosjektet.

- Vi får ikke igjen alle pengene vi har brukt, er hans konklusjon.

BYGGESTART DESEMBER: Bak daglig leder Jan Tore Wilhelmsen i Aasen Bygg ligger tomta der det kommer 18 nye leiligheter. Til høyre leilighetene Aasen Bygg snart er ferdig med, og rett bak ham eneboligen som må rives.