– Dette er et ypperlig tiltak for å få vist mulighetene som finnes i nærområdet vårt, sier fjelloppsynsmann for fjellstyrene i Midtre Gauldal, Trond Are Berge, til Trønderbladet.

Mer enn 80 vann

Det er i anledning sportsfiskets år at fjellstyrene landet rundt feirer med å gi fiskegaranti i små og store vann hele inneværende måned. Kjøper du dagskort hos et fjellstyre for en av dagene i juli og ikke får fisk, refunderer de rett og slett prisen for fiskekortet.

– Budal fjellstyre, Singsås fjellstyre og Soknedal fjellstyre selger kort for statsallmenningene i Midtre Gauldal kommune, både via nettstedet inatur.no og lokalt i butikker, opplyser Berge.

– De som kjøper «felleskortet», som er et samarbeid fjellstyrene imellom, kan fiske i mer enn 80 vann i Midtre Gauldal. Laksefiske i Gaula kan vi dessverre ikke hjelpe med, men der er det vel også vanskelig å gi noen garanti nå, hehe.

– Gode muligheter

Berge sier det er gode sjanser for fangst på fjellet, og at det jevnt over er gode forhold og fin fisk i de fleste vann i området.

– Jeg tør nesten ikke komme med tips her, men jeg kan si at vi har mange besøkende også fra utenfor kommunen som kommer igjen år etter år til de samme vannene. Her er det muligheter for å finne sin egen favorittplass, og områdene er stort sett lett tilgjengelige for hele familien uten at det trenger å ta veldig mye tid, sier han.

Spår bra multeår

Fjelloppsynsmannen har samtidig gode nyheter for de som går og venter på modne multebær.

– Vi så det i blomstringa at det var vanvittig med blomster over myrene enkelte plasser, og det virker som om de fleste har berget unna den kraftige nedbøren og haglskurene.

POSITIV: Fjelloppsynsmann og fotograf Trond Are Berge mener fiskegarantien er et artig tiltak, og håper flere vil benytte seg av muligheten til å fiske i fjellet.