Det var styringsgruppa for Smak og Opplev Melhus som sto bak det lille, provisoriske landhandleriet utenfor Schei Jakobsen café og interiør i Melhus sentrum.

Den foreløpige planen er å bruke helgene fram mot Bondens marked den 24. september, til å teste ut konseptet og se hvordan det blir mottatt.

Les også: Åpner landhandleri med lokal mat

Det langsiktige målet er et permanent landhandleri med lokal mat, og etter første salgsdag, er målet et skritt nærmere.

–Dette ble så bra! smiler en svært fornøyd Cathrine Jakobsen.

Hun er en av dem som sitter i stryringsgruppa for Smak og Opplev Melhus, og kunne fortelle om en fantastisk mottagelse fra publikum på lørdag. Over en time før stengetid var det allerede utsolgt for mange varer, og det hadde vært stor pågang i den lille boden helt fra åpning klokka 11.30.

Les også: Gründere vil tilby gauldalsmat

Her var det egg fra Oppstu Gård, spekemat fra Eidsmo, grønnsaker og mel fra Melhus Gården Øvre, pølser fra Lysklett Gård, honning fra Jarle Bakk på Øyåsbakkan, charolais kalvekjøtt fra kjøttbonde Anna Rathe og Schei Jakobsen solgte sin populære aioli laget på lokale produkter.

Melhus Bakeri vil mest trolig fra neste helg levere bakst basert på korn fra Melhus.

I første omgang blir salgsboden med det provisoriske landhandleriet åpent fredag og lørdag to helger til framover.