IT-sjef Göran Johansson har siden 4. januar jobbet med å skaffe utstyr og få i stand en skikkelig liveoverføring på nett av kommunestyremøtene i Midtre Gauldal.

I årets budsjett er det satt av 115.000 kroner til prosjektet, som omtales som «Kommune-TV».

– Planen er å ha dette klart til neste møte 22. februar, forteller han til Trønderbladet.

– Utstyret er bestilt og underveis.

Finn din sak

To kameraer skal rigges opp i kommunestyresalen, og disse skal gi bilder både fra talerstolen og podiet hvor blant andre ordføreren og rådmannen sitter. Lyden fra mikrofonene politikerne bruker skal kobles rett inn i produksjonen, slik at kvaliteten skal bli best mulig.

Også presentasjoner fra lerretet skal gå ut på videoen.

– Det vil også legges ut opptak i etterkant, der vi indekserer de forskjellige sakene slik at folk kan gå inn å se på det som interesserer dem eller angår dem direkte. Her er det bare å spole fram og tilbake, fortalte Johansson da han informerte kommunestyret mandag kveld.

– Stor nytte

At politikerne nå skal bli web-TV-stjerner, ble mottatt med en blanding av humoristiske kommentarer, entusiasme og skrekkblandet fryd blant de folkevalgte. Poenget er i alle fall at innbyggerne nå skal få bedre mulighet til innsyn i diskusjonene som foregår på politisk toppnivå i kommunen.

Göran Johansson forteller at de også vil vurdere å overføre fra formannskapsmøtene, men at de først konsentrerer seg om kommunestyret.

– Vi avventer litt og ser hvordan dette fungerer nå, men det er klart dette utstyret vil få stor nytte, også til intern bruk, sier han.

– Nå blir det jo også mulighet for oss til å gå inn og se hvilke saker som engasjerer mest, ut ifra hva folk klikker seg inn på av saker i etterkant på nett-TVn.

Flere andre kommuner benytter seg allerede av slike liveoverføringer.