– Melhus kommune (kriseteam) og Hent inviterer til et åpent informasjonsmøte for næringsliv, naboer til ulykkesstedet og andre berørte. Møtet finner sted tirsdag 10. januar kl. 19.30 i kinosalen på rådhuset. Det blir orienteringer fra kommunen og Hent, samt anledning til å stille spørsmål, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Erik Sira i Melhus kommune.

I kranvelten fredag omkom en kvinne i 50-årene. Kvinnen jobbet i skobutikken i andre etasje i Melhustorget. To personer ble skadd, og i tillegg ble det materielle skader på biler som sto ved Melhustorget.

Mange spørsmål

I etterkant har folk kommet med spørsmål om sikkerheten i Melhus sentrum med tanke på den gjenværende krana på anleggsplassen for nye Melhustorget. Folk spør om hva som kan være årsaken til kranvelten, hva som skjer videre med Melhustorget og hva som skjer med nye Melhustorget.

– Politipatruljen kommer til å være litt ekstra på Melhus for å svare ut spørsmål fra publikum. En del er utrygge etter det som har skjedd, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Etterforskningsleder Per Christian Stokke sier at bygget ikke er frigitt, og at det er politiet som frigir kjøpesenteret siden det er politiet som har ansvaret for sikkerheten. Politiet opplyser i ei pressemelding at det er forventet at undersøkelsene vil bli tidkrevende. Videre opplyser politiet at dette er en alvorlig og omfattende sak, og at det foreløpig ikke er tatt ut siktelser.

Tusenvis av naboer

Melhustorget og nye Melhustorget er i Melhus sentrum, og like ved bor tusenvis av personer. En del av disse kan ha vært vitne til kranvelten og redningsabeidet. Mange er også regelmessig innom kjøpesenteret for å handle eller for å ha kjøpesenteret som en møteplass.

Kommunens psykososiale kriseteam ble satt i virksomhet på fredag, og kommunen hadde også samling for berørte i rådhuset. Mandag var det møte for de ansatte ved Melhustorget i Melhus rådhus.