Vi går en ny kuldeperiode i møte, men det skal ikke bli så kaldt som sist helg, da det i nedre deler av Gauldalen ble målt 20 minusgrader, og enda mer i høgereliggende strøk. De neste to dagene meldes det ned til 11 minus på Melhus, og minus 17 i Budalen. På lørdag skal temperaturen stige litt, og søndag begynner det å snø. Men det blir ikke en eneste time over null grader i noen del av Gauldalen de nærmeste ni dagene.

Med kulda følger det ofte klarvær og sol, og slik er det denne gangen også.

Snøen kommer fra sør på søndag. I de snøfattige områdene lengst nord i Gauldalen kommer ikke snøen før på ettermiddagen, slik Yr.no framstiller varslene sine torsdag formiddag.

Det er heller ikke store mengder det er snakk om, og snøvarselet er usikkert. Det meldes seks til 12 millimeter nedbør, mest i sør. En vanlig huskeregel er at én millimeter nedbør betyr én centimeter snø. Der det ikke finnes snø fra før, kan det bli et skrøpelig skiføre.

I Gauldalen er det nå mange aktive skiløpere som bruker kunstsnø på Kvål til trening. Ellers er det ikke mange som holder skiløypene i gang. Men ildsjelene i Jårakjølens venner inviterer til flotte skiløyper på Hølonda, som de mener er Trøndelags beste for tida.

Les Trønderbladet: Avlyser sitt andre skirenn for sesongen.

Forrige helg ble det målt ned til 20 minusgrader lørdag morgen.