– Etter å ha vært en del av både Libris og Interbok har bokhandelen på Støren den siste tiden vært en kjedeløs butikk, men nå ser vi at vi ønsker å knytte den opp mot en kjede igjen for å få et større varespekter. Vi vil være litt mer offensive, sier Coop Oppdal-driftssjef Kåre Jon Langberg til Trønderbladet.

Les også: Bokhandel på det jevne

Les også: Blir uavhengig butikk

Fra 14. januar, altså neste torsdag, blir dermed bokhandelen på Domussenteret døpt om til Notabene. Da markeres nyåpninga med kaffe og kake på senteret.

– Ikke stor forskjell

Coop Oppdal har allerede god kjennskap til konseptet gjennom sine to Notabene-butikker på Tynset og Oppdal, og mente derfor det var naturlig å henvende seg til kjeden for å få fart på drifta.

Kundene vil derimot ikke merke noen dramatisk forskjell med det første, ifølge Langberg. Butikksjef Anne Bjerkenås skal også fortsatt styre skuta.

– Vareutvalget vil etter hvert justeres opp mot Notabene sin profil. Forskjellen blir ikke veldig stor, men jeg tror det blir til det bedre, sier driftssjefen.

Toner ned litteraturen

Han legger ikke skjul på at det har blitt stadig tøffere å drive små bokhandler, og at fokuset på litteratur har blitt tonet ned over tid for å bli større på andre ting. Det blir stadig flere leker, flere spill og flere hobbyartikler.

– Vi har sett at vi har fått bra respons på de to andre butikkene våre, så jeg tror det er fornuftig å koble oss på også på Støren. Da kan vi dra nytte av bedre vareflyt og mer effektiv samkjøring, sier Langberg.

Butikksjef Anne Bjerkenås blir også sjef når bokhandelen blir til Notabene.