- Sang og musikk greier det, men ikke politikerne og de som er opp i åra, det er som om de voksne har fått ei sprøyte, sier en lokal aktør i musikklivet - som av hensyn til den litt ampre stemningen i Skaun akkurat nå - ønsker å være anonym.

Denne helga samles absolutt hele Skolemusikk-Skaun seg til felles øving foran Rennebuspæll neste helg. 104 unger og seks dirigenter fra de tre skolekorpsene i Skaun opptrer sammen, det vil si Buvik, Skaun og Viggja og Børsa skolekorps.

- Det er positivt at de unge kan gå sammen og gjøre en innsats for hele kommunen, sier vår tipser til Trønderbladet.

For mens det er politisk krangel og dragkamp mellom grendene i Skaun, gjør unge musikere det motsatte - samler seg. Skolekorpsene i hele kommunen er etter hvert blitt med på et samarbeid og felles opptreden under stormønstringen Rennebuspæll.

Leder Lillian Wiggen i Viggja og Børsa skolekorps har denne kommentaren: - Det er fint at vi får til et samarbeid på ett plan, og at vi unngår krangel. Kulturlivet klarer det, mens fotball og håndball sliter. - Det trenger ikke å være så kvasse kanter, det går an å jenke seg litt, sier Wiggen.

Jenke seg måtte de voksne gjøre også da skaunungene selv valgte musikken de skal framføre - den er hentet fra Highschool Musical, og arrangert for første gang for korps.

- Jeg tror kanskje dirigentene ville ha valgt noe mer klassisk, men ungene bestemte denne gang, sier Wiggen.