Aarvik ble klar over bilen da Dagbladet i fjor sommer slo opp stort at en venn av Stordalen hadde lånt Ferrarien i ferien og totalvraket den.

Solid skadetakst

Etter mye om og men fikk han kjøpe bilen av Vesta forsikring. Skadetaksten beløp seg på hele 1.770.814 kroner.

- Dette har vært guttedrømmen. Jeg tenkte først å ha den selv. Men det er artigere å lage enn å eie. Og når beløpet er stort nok, har jeg en tendens til bare å gå ut av bilen, ler han.

Fnyser av Janteloven

- Jeg har fått bud. Men selger aldri for under to millioner, fastslår Aarvik.

Han har trimmet det svarte dyret slik at det har 50 hestekrefter mer enn når det kommer fra fabrikken. Bensintanken tar 114 liter, og på langkjøring bruker den i underkant av to liter på mila. De fire hjula med felgene koster til sammen over 100.000 kroner. Det er innebygd en satelittsender i Ferrarien slik at fabrikken hele tida kan se hvor den er. På denne måten er det ikke mulig å stjele den.

- Du er ikke redd for Janteloven når du bor på en så liten plass?

- Nei, ikke i det hele tatt. Livet er for kort til det. Jeg har verdens beste samvittighet. Husk: Jeg hadde like mange arbeidstimer for ti år siden sammenlignet med en arbeider i Mørna (Stormøllen i Buvika) som går av med pensjon ved fylte 67 år. Om man jobber dag og natt slik jeg gjør, så blir det Ferrari, forsikrer Aarvik.

Ferrari til sønnen

- Ved å være med og bygge, ser han hvor mye arbeid det er. Da tenker jeg han passer på den godt også, sier Aarvik.

En slik Ferrari har samme form som de fleste forbinder med en slik bil. Og til opplysning har den hele 1000 heste- krefter.

SELGER SNART? Ole Elling Aarvik rekner med å selge Ferrarien snart. Men ikke for under to millioner kroner.