Støresbyggen Frøseth har trent flere håndballag i Gauldalen gjennom åra. I dag er han trener for sønnens gutter 11-årslag. I tillegg fungerer han som trenerinstruktør. Broren til tidligere landslagsmålvakt Hege Frøseth synes ideen om et håndball-lokomotiv i distriktet er svært spennende.

- Men jeg mener at vi ikke må nøye oss med nest øverste nivå. Tatt befolkningsgrunnlaget i betraktning, er det realistisk å nå helt opp. Det er ingenting i vegen for at vi ikke skal klare det når mindre klubber og grender har gjort det, sier han og roser Melhus/Gimses initiativ i denne saken.

Skolerte trenere en forutsetning

- Det er viktig at trenere i de ulike farmerklubbene blir skolert. Det må være gode trenere bosatt på alle postnumre. Og det må bygges opp en bred grunnstamme i moderklubbene slik at lokomotivet kan høste av den når spillerne blir gamle nok til å spille der, forklarer han.

I bunn for en satsningsklubb påpeker han at det er helt nødvendig med en solid økonomi, og et støtteapparat som vet hva som kreves.

- Kommunen må komme på banen og legge forholdene bedre til rette med tanke på blant annet halleie. Og næringslivet i distriktet tror jeg er villig til å bidra slik at vi kan få på plass et tilbud til ambisiøse spillere, sier Frøseth.

- Kjempeinspirasjon

- Flere innser nok etter hvert at det er spilleren som er i fokus framfor klubben. Og lokomotivet skal jo bidra tilbake i form av trenere og instruktørkurs. Det bør jo være en kjempeinspirasjon å fostre spillere til en satsningsklubb, sier Frøseth.

Han mener nå at første skritt på vegen er at de ulike håndballklubbene møtes, gjerne i regi av region Midt-Norge.

- Ting må settes i system. Men det er en utfordring som bør kunne gå greit å løse, konstaterer han entusiastisk.