Silje Haukdal og Sarah Ølstøren fra Melhus skal reise jorda rundt i seks måneder. Her på tronderbladet.no kan du følge reisen deres og lese jentenes egne reiseskildringer.

"Etter 24 timer på reisefot var det to meget slitne jenter som ankom Hong Kong tirsdag 21.10. Til tross for alt hva Hong Kong hadde å by på, bestemte vi oss for at vi måtte finne hostellet vårt og få litt søvn. I det vi steg ut av bussen kom en liten inder bort til oss, "Chunking Manisson, aaah?". Vi ble sjeleglade for å få litt hjelp, men ble en smule skeptisk da han førte oss inn i et trangt marked som bugnet av copy bags, mobiltelefoner, rare lukter, helstekte ender og stirrende menn på alle kanter. Han fortalte at dette var en snarvei, og etter veibeskrivelsen vi hadde printet ut fra internett var det faktisk korrekt. Vel fremme ved heisen kom en liten kineser bort og spurte om vi skulle til Maple Leaf Hostel. Det skulle vi, og det viste seg at den lille inderen han prøvd å "stjele" oss til sitt eget hostel. "Indian and pakistanian people no good", sa han på gebrokken engelsk.

Hong Kong er en enorm by med sine høye skyskrapere og gater på kryss og tvers som fylles av travle kinesere. Ved første øyekast kan den virke utrolig kaotisk og uoversiktlig, men etter hvert som vi fikk beveget oss rundt fant vi ut at så lenge du har et kart er det ikke noe problem å finne frem i det hele tatt. Byen er utrolig godt merket med skilt, og folkene her er veldig hjelpsomme til tross for noe dårlig engelsk hos enkelte. Vi var allikevel litt ekstra heldige da vi møtte Wilken, en kineser av det mannlige kjønn vi trodde var omkring 17 år, men som viste seg å være 30! Vi møtte han tilfeldig på gata, og syntes det var litt rart da han tilbøy seg å vise oss rundt i byen helt gratis. Tiltross for alle formaninger fra de hjemme, bestemte vi oss for å følge med, han var ikke akkurat stor av vekst og vi var rimelig sikre på at vi greide å ta ham. Wilken viste oss rundt om i parker og ulike museum og det ble en svært trivelig kveld.

Etter fire dager i Hong Kong mener vi at vi har sett det meste som vi synes er verdt å se, og gleder oss nå til å komme til sol og hvite strender i Thailand. Vi har fått et positivt inntrykk av byen, det er klinisk rent her og lett å ta seg frem. Det eneste vi har å klage over er alle de indiske gateselgerne her på Kowoolon som vil selge "copybag, copywatch, copyeverything!!!!" "

Hasta la vista!

Sarah og Silje

Les også: Følg Silje og Sarah jorda rundt