Tidligere trondheimspolitiker og nå bedriftsrådgiver Yngve Brox dro fram godordene da den store satsingen på Støren næringsområde ble presentert. De kaller det en «gigantisk satsing», og tar mål av seg å bli den store næringskommunen sør for Trondheim.

– Det er helt sant at dette er en gigantisk satsing. Det som er gjort her i kommunen, med å utvikle dette området på rekordtid, er noe jeg aldri har sett før. Den offensiviteten og farten; det skal de være stolte av, sa Brox.

Prosjektet har vært jobbet frem av Næringsforeningen i Midtre Gauldal (NiT), med støtte fra den sentrale foreningen, den kommunale ledelsen og det eksterne firmaet Avants, hvor Brox kommer inn.

Offensivt

På torsdag holdt Midtre Gauldal kommune og Næringsforeningen (NiT Midtre Gauldal) pressekonferanse. Det var det etter hvert så berømte Støren Næringsområde som var tema.

8000 dekar står til rådighet, og målet for kommunen er intet mindre enn dette: «Næringskommunen sør for Trondheim». Midtre Gauldal ønsker å skape seg en posisjon som ligner den i kommunene mellom Oslo og Gardermoen, hvor mange bedrifter har etablert seg.

Denne lanseringen markerer starten på arbeidet kommunen har med å klargjøre arealene, og sier samtidig at de ønsker å trekke til seg næringsliv fra hele regionen.

Norsk Kylling

Arbeidet med å utvikle næringsområdet startet som kjent da Norsk Kylling vedtok at de skal bygge ny fabrikk. Målet er å få Norsk Kylling til å velge Støren Næringsområde. De har styremøte i dag, fredag 16. juni. Ennå vet vi ikke om tomtespørsmålet skal avgjøres på det styremøtet. De holder kortene tett til brystet.

Bakgrunnen for at kommunen nå går så offensivt ut, er den store mangelen på næringsareal i trondheimsregionen. Særlig er det mangel for større, plasskrevende produksjonsbedrifter .

Pressekonferansen skjedde på strategikonferansen som ble holdt samme dag, for politikerne og administrasjonen i kommunen.