Ved nyttår i fjor gikk jeg hardt ut, og sa at nyttårsforsettet mitt skulle være et nytt og bedre liv. Jeg filmet en mengde aktiviteter jeg var med på, og skrev om mine mer og mindre vellykkete stunts på veien mot målet.

Det ble mye trening, og fra januar til mai forbedret jeg mitt maksimale oksygenopptak fra 23,2 til 37,5. Selv om det ennå var langt igjen til verdensrekorden på 97,5 (syklisten Oskar Svendsen satte den som attenåring i 2012), så var forbedringen enorm.

(Det kan også nevnes at en gjennomsnittlig, utrent kvinne ligger på mellom 27 og 31 i VO2max, så jeg karret meg jo over snittet, med intensiv trening i et halvår. ...men jeg tror ikke jeg gidder å drive og sammenligne meg med andre.)

I juni avsluttet jeg prosjektet og la ned spaltepennen, og konkluderte med at jeg kanskje hadde oppnådd starten på et nytt og bedre liv i alle fall.

Men så var det dette med å holde på nyttårsforsetter lenge etter årsskiftet da... Det ble fort nødvendig å legge om strategien for å holde på motivasjonen, og det er rett og slett ikke lett.

Jeg har fått en del spørsmål fra leserne av spalten min i fjor, om jeg klarte å holde på mine forsetter. Og siden kondisjon er ferskvare, så var det jo lett å få tatt en test på om jeg faktisk gjorde det.

Resultatet ser du i filmen – Den aller siste fra denne spalten. Minner fra i fjor kan du se ved å klikke på lenkene under.

Solveig Tofte

---

Her kan du lese om bakgrunnen for prosjektet «Et nytt og bedre liv»:

Stor fallhøyde: Check!

Og her kan du se hva jeg gjorde i fjor:

På trynet på trening

– Jeg har trent Marit Bjørgen!

Artig, artig, artig!

Kommer «gamla» seg ut i spagaten, da..?

Et stort potensial

Æ klare itj mer!

65 prosent sprekere

Litt bittert å bomme på en post

Spreke seniorer på formiddagstrim

Man leker jo ikke hoppestrikk

Spinning på Singsås

Lårmuskler som gelé

Se Marit Bjørgen på spinning med Trønderbladet

Fotsoneterapi for et nytt og bedre liv?

Dette er en gjeng heldiggriser

Jeg trodde jeg skulle på husmortrim på Hovin

14 grunner til å droppe en trening

Det ble grusing i squash

Her snakker vi fremgang

Lurt med lugga

En liten massasje som belønning

«Æ kjæm mæ itj opp»