- Jeg hater å tape, og hvis jeg hadde tapt mot en med negativ record-liste, tror jeg at jeg ville ha sluttet. Dette blir noe annet. Gaudet har avsluttet seks-sju kamper før tiden. Det gjorde han ikke mot meg. Det gir ikke noe boost å tape, men det gir boost å vite at jeg klarte meg på det nivået, sier Evensen selv.

Kampen ble han tildelt for en knapp måned siden. Dermed fikk han ikke all den tiden han gjerne skulle hatt til forberedelser.

- Jeg var veldig spent på om kondisjonen ville holde i åtte runder. Men med en gang kampen kom i gang visste jeg at jeg kom til å klare å stå helt ut, sier Evensen.

- Men han var vanskelig å få tak i. Veldig bevegelig, og det hadde jeg ikke helt regnet med. Taktikken ble å gå etter kroppen, og den lyktes bare delvis, medgir 21-åringen.

Han avviser at motivasjonen har fått seg en smell som følge av tapet, men innrømmer at det tidligere i år har vært vanskelig å holde seg topp motivert uten å ha noen kampdato å se fram til.

- Motivasjonen har ikke blitt dårligere som følge av denne kampen. Noe av det som hjelper på den er den store interessen jeg blir møtt med både i Haltdalen, der jeg egentlig kommer fra, og her i Melhus. Folk følger med, og spør hvordan det går når jeg treffer dem. Det er kjempeartig, sier han.

Høyt ranket

- Mannen Andreas møtte var ingen hvem som helst. Han bokset i OL for Canada i 2004, og er ranket som nummer 20 i verden, sier manager Helge Wærøy.

Ifølge han kunne noen uker til med forberedelser ha vært nok til å bikke kampen over i Evensens favør. Kanadieren visste at han skulle gå kamp lenge før Evensen ble klar som motstander.

- Han gikk åtte runder mot denne karen, uten å få så mye som et blåmerke. Og prestasjonen han gjorde var sterk, sier Wærøy.

RIPE: - Jeg fikk ei ripe i lakken, men det er svært få som aldri taper, sier Evensen.