Sprangrytterne fra Melhus tok et stort jafs av premiebordet under Landsstevnet i Mo i Rana i helgen.

Et tredagers stevne på Sletten med innlagt finale i YIT- Cup var målet for sprangryttere fra hele Midt-Norge i helgen. Cupen er et samarbeidsprosjekt mellom trøndelagsfylkene og Nordland, der første del ble arrangert på Øysand.

Seiret

To karer fra Melhus Hestesportsklubb dominerte resultatlistene da stevnet var vel overstått. Erik Brækken på Laban tok med seg to førsteplasser og en andreplass. Den ene førsteplassen fikk han i debuten i nivået MN som var ponnienes høyeste klasse. Oddne Tokstad på Arctic Ice fikk med seg en førsteplass, to andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass.

Dyktige jenter

Også Andrea Øye Grendal fra Øysand og Eva Margrethe Nergaard Rathe som rir for Trøndelag Hestesportsklubb fikk flotte resultater på Sletten. Mens Eva Margrethe plukket med seg to fjerdeplasser og en sjetteplass, ble det to førsteplasser og en andreplass for Andrea. Også i YIT-cupen hevdet melhusrytterne seg bra. Erik Brækken ledet cupen for ponni helt til siste dag, men måtte nøye seg med tredjeplass i finalen blant annet slått av Oddne Tokstad som på sin nye ponni Arctic Ice viste konkurrentene bakskoene med sterk innsats.

FLERE FØRSTEPLASSER: Andrea Øye Grendal fra Øysand var en av melhusrytterne som gjorde det stort under Landsstevnet sist helg. Arkivfoto: Mari Vold