Pr. torsdag morgen er det registrert 11 nye smittetilfeller for Melhus og ett nytt for Midtre Gauldal. Midtre Gauldal kommune opplyser på sin nettside at de hadde åtte nye positive PCR-tester på tirsdag og to nye på onsdag.

Utpå torsdagen fikk Melhus kommune meldt inn åtte nye smittetilfeller for covid-19, mens det ble registrert tre nye for Midtre Gauldal. Folkehelseinstittuttet fører statistikk over antall smittetilfeller.

Lite smitte på skoler og i barnehager

Massetestinga i Midtre Gauldal førte ifølge kommunen, til at det ble registrert én smittet voksen og én smittet ungdom.

– Det betyr at vi både ved oppstart av barnehagene og skolene etter nyttår, har registrert lite smitte, opplyser Midtre Gauldal kommune som legger til at oppslutninga om massetestinga har vært god.

Enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune opplyste onsdag at det var 12 nye smittetilfeller registrert på onsdag. 54 testet seg med PCR-test i Melhus på onsdag. Ifølge Brækken viser massetestinga i Melhus, at det er lavt smittetrykk i skoler og barnehager.

Totalt har Melhus fått registrert 679 smittetilfeller av covid-19 i koronatiden, mens Midtre Gauldal har hatt 316 smittetilfeller ifølge tall for torsdag ettermiddag. Skaun fikk registrert 10 nye smittetilfeller på onsdag og ytterligere noen på torsdag, og har fått registrert totalt 317 smittetilfeller.