Troika er et samarbeidsprosjekt mellom Buvik skole, Buvik skolekorps og Skaun kulturskole, og samarbeidet har pågått siden 1999. Vårens forestilling, «Lysegrønn vår – Jo de la i hi», er den 17. i rekka.

Klassisk og rocka

Utgangspunktet for vårens forestilling var at elevene selv skrev ned på en lapp hvilke tanker de gjorde seg om ordet «lysegrønt». De 70 elevene skulle også komme med forslag til sanger som kunne passe til forestillingen. Resultatet etter to måneders øving er blitt et syngespill om vår og om forelskelse, krydret med både klassiske vårsanger og mer rocka låter som «Summer of 69» og «Forelska i lærer´n». Litt jodling innimellom ble det også plass til, noe som strengt tatt hører til når forestillingen har «jo de la i hi» i navnet.

Kjærlighetssorg

– Forestillingen handler om kjærlighet, sier Hanna Birgitte Sletta som har hovedrollen som «Ida».

– Ja, og kjærlighetssorg kanskje, legger Daniel Ressem til.

Han spiller «Kasper», kjæresten til «Ida», som opplever at «Ida» slår opp med han fordi han ikke er der og trøster henne mens hun er syk. Så da blir det til at han må stå helt alene på scenen og synge Gaute Ormåsens slager «Kjærlighet er mer enn forelskelse».

– Det gikk greitt det, sier Daniel lett om opptredenen.

– Det ble fint, men alle andre kunne sangen bedre enn han først. Og han glemte å se meg i øynene på første verset, smiler Hanna som syns det har vært veldig artig å finne opp replikkene i stykket selv.

Talenter

Også de voksne i Troika-gjengen er stolte over det elevene har fått til.

– Det er blitt et bra resultat som viser hva ungene kan få til når de får mulighet til å utvikle seg, sier Ragnhild By, dramalærer i kulturskolen.

– Og av de som spiller instrumenter her er det bare to som er i hovedkorpset. Resten er aspiranter som ennå ikke har spilt i et år, legger Karianne Røe fra Buvik skolekorps til.

TØFFE: Verken jentene eller guttene i Buvika er spesielt nervøse for å stå på scenen. Her er det «mammaene» i stykket som er glad for at våren endelig er kommet.
MYE FART: Elevene på fjerde og femte trinn ved Buvik skole har øvd hele våren på forestillingen «Lysegrønn vår- Jo de la i hi». Danserne strålte fra scenen under sitt nummer.
KJÆRESTER PÅ LIKSOM: Daniel Ressem og Hanna Birgitte Sletta spiller hovedrollene i stykket som kjærestene «Kasper» og «Ida».
SVINGER: De aller fleste av medlemmene i Troika-korpset er aspiranter i skolekorpset og har ikke spilt noe særlig mer enn et halvt år. Likevel svingte det godt, både alene og sammen med det store koret.