– Mandag kveld fikk vi melding om en positiv PCR-test, og dette var en mann som var smittet. Samboeren var smittet fra før. Smittesporerne hadde dialog med dem. Tirsdag kom det melding om fire positive tilfeller. Alle er oppringt, og bare to har svart. I dag onsdag skal de to som ikke svarte, ringes på nytt, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Enhetsleder/rektor Jon Morseth bekrefter at det er smitte knyttet til Flå barnehage, og at informasjon blir gitt til foreldre. Ifølge Morseth er avdelinga der det har oppstått smitte, ikke stengt. Morseth ønsker ikke å opplyse om det er et barn eller en ansatt som er smittet.

– Tiltak vil bli satt inn. Det er ikke karanteneplikt eller informasjonsplikt, sa Morseth.

Onsdag kveld tar Morseth kontakt og sier at han har fått melding om at det er gjort en feil på laboratoriet slik at testen som gjaldt Flå skole og barnehage, likevel var negativ.

Brækken opplyser at smittesporing er tatt ned i tråd med de nye koronareglene. Nå skal den smittede selv varsle nærkontakter.

Hvorvidt de smittede er koronavaksinert, har Brækken ikke fått noe tilbakemelding om.

Trønderbladet har vært i kontakt med kommunalsjef Nina Hoseth ettersom det kan ha blitt smitte i en barnehage i Melhus, og Hoseth opplyser at hun ikke vet om det er barn eller voksne som er smittet.

– Vi pleier ikke å ringe opp enhetene om morgenen fordi de skal få tid til å områ seg, sier Hoseth.

Testing

Omtrent 19.500 koronatester er tatt ved den kommunale teststasjonen i Melhus. Selvtester kan en hente på Melhus bibliotek seks dager i uka, og de siste helgene har Melhus rådhus vært åpent en kort periode på søndager for utlevering av hurtigtester/selvtester.

Melhus har startet å gi en tredje vaksinedose til innbyggere, og i forrige uke fikk 22 en fornyet dose av koronavaksine.