Da ordfører Jon P. Husby (Sp) ble skamslått av ei ku i fjor høst, ble hun oppringt i 00.30-tida av ordføreren som trodde han måtte på sykehus. Neste dag skulle det være formannskapsmøte med budsjettbehandling.

Forståelsesfulle

Hun hadde bare en periode i kommunestyret bak seg da hun plutselig ble ordfører, og da i opposisjon. Som en følge av samarbeidet med Senterpartiet, var hun valgt som varaordfører like før ordførerkarrieren startet. Like etter at Husby tiltrådte som ordfører, ble han sparket ned av ei illsint ku, og han er fortsatt ikke kommet friskmeldt tilbake. Foten er fortsatt lei, men han har etter hvert kunnet gå på aktiv sykemelding. Mellom behandlingene er han på jobb, og han og Jørgensen bytter på oppdragene.

I starten måtte Jørgensen dra av gårde til elevene sine på Meldal videregående skole for å ha timer med dem innimellom oppgavene som ordfører. I den perioden var det karakteroppgjør, og hun skulle være klassestyrer. Nokså hektisk, synes Jørgensen som er glad for at hun har permisjon fra jobben fram til 20. februar.

Interessant erfaring

Jørgensen avviser at Skaun er blitt utsatt for venstrevridning mens hun har vært ordfører, og Husby er heller ikke så bekymret.

- Før vi konstituerte oss, ble vi enig om en politisk plattform, og de store linjene ble trukket. Det som er viktig for SV er at kommunale tjenester ikke skal konkurransesettes, at ungdomsskolen bygges ut og at vi får nye barnehager. Det haster voldsomt med ungdomsskolen, og det er skuffende at vi ikke får midler fra sentralt hold etter det som ble sagt i valgkampen, sier Jørgensen.

På datamaskina på ordførerkontoret har hun lagt ut bilde fra småbåthavna, og Husby som sitter ved møtebordet for å forberede ei veisak, framhever at kollegaen er skipsreder. Jørgensen forsikrer om at hun ikke er noen kapitalist selv om hun har stort hus i Viggja, tilgang til hytte i barndommens fjord i Snillfjord og 39 fots trebåt. Om sommeren liker hun og samboeren å reise rundt med båten.

Som innflytter er hun godt fornøyd med Skaun og synes det er en allsidig kommune med kort avstand mellom sjø og fjell. Men hun savner kulturtilbud og kafeliv, mens mangel på butikker ikke gjør så mye.

SAMME JOBB: Ordfører Jon P. Husby og fungerende ordfører Hilde Jørgensen er gode kolleger, og møtes ofte på ordførerkontoret.