Har det skjedd før? Det undrer Marta Parow (81) i Strandvegen på.

En kan saktens også undre på hva slags godbit hun brukte som lokkemat, og som fikk to stykker til å kaste seg i døden samtidig: – Jeg brukte litt spekk, og tente litt på det med en fyrstikk slik at det skulle lukte litt brent, sier Marta. Litt havregryn bruker hun også for å lokke lokke de små gnagerne til fella.

Har du tatt flere mus?

– Ja, men det var bare én, sier opprinnelig tyske Marta som nettopp har vært i Berlin, på verdens største landbruksutstilling. Hun har drevet forretning med økologisk mat og hari alle år vært interessert i kosthold og helse. Plastikkinnpakninger og datostyrt matforbruk er hun kritisk til, og så at det også var et tema på landbruksmessa i Berlin.

Når hun nå har fått ubudne spisegjester i huset, så skyldes det at hun ikke har katt lenger og at mus trekker inn når det er kaldt. Selv er 81-åringen mer opptatt av å komme seg ut på ski om dagen. Hun trener også hver morgen på balansebrett og tar i tillegg en halv time på golvet, hvor hun gjør de fem tibeter, fem øvelser som styrker kroppen.

Marit er avslørt

Ost fortsatt musas favoritt

MARTA: Friluftsmennesket Marta Parow fikk litt mer natur i huset enn hun ønsket seg. Foto: Trønderbladets arkiv