I vanskelig myrterreng og med flott opp-ned-teknikk vant Jon Olav Eidsmo og Ann-Synøve Hansen årets kjerringbæring i Flå søndag.

Under søndagens 33. Gudrunhuletrim i Flå Idrettslag, gikk klubbmesterskapet i kjerringbæring av stabelen. Mesterskapet ble arrangert for tredje året på rad, og siden tittelforsvarerne, som forøvrig har to napp i vandrepokalen, ikke hadde mulighet til å delta i årets mesterskap, var det knyttet stor spenning til løpet.

Det var seks innbitte deltakerpar som for avgårde da startskuddet gikk, og allerede etter noen meter begynte teknikken å gjøre seg gjeldende. Det viste seg at de som hadde kjerringa opp ned istedet for tradisjonell "påssårygg", dro ifra, og det ble spredning i feltet.

Det oppstod forøvrig dramatikk da paret som lå først i tetgruppa, gikk seg ned i et myrhull, og mistet både dyrebare sekunder og kanskje seieren.

I vanskelig myrterreng og flott opp-ned-teknikk ble det Jon Olav Eidsmo og Ann-Synøve Hansen som gikk av med seieren i årets kjerringbæring.

87 store og små spreke deltakere trosset det blaute føret i marka og deltok på årets Gudrunhuletrim. Det ble tradisjonen tro servert kaffe fra svartkjel og noe å bite i ved hula, og det ble arrangert natursti for barna. Alle så ut til å ha det alle tiders på tur.

START: Det var seks innbitte deltakerpar som for avgårde da startskuddet gikk, Foto: Flå IL, trimavdelingen.
VINNERE: Vinnerparet i årets kjerringbæring; Jon Olav Eidsmo og Ann-Synøve Hansen sammen med barna Ingebrigt og Mari. Foto: Flå IL, trimavdelingen.
TEKNIKK: Dette viste seg å være den mest effektive bæreteknikken, kjærringa opp-ned! Dette paret (Erik Øian og Hanne Therese Saltvik Eggen) lå forøvrig svært godt an i tetfeltet inntil de gikk seg fast i et myrhull! Foto: Flå IL