i forrige uke ble en bonde frastjålet 15 sekker kraftfor som sto klar til henting utenfor Soknedal innkjøpslag.

- Det var forferdelig dårlig gjort. Sekkene lå på ei palle som var merket med bondens navn. Det er betenkelig at folk stjeler fra yrkesbrødre, sier daglig leder Henry Solem i Soknedal innkjøpslag.

Soknedal innkjøpslag vurderer å installere kameraovervåkning for å forhindre at folk stjeler av varer som er satt ut utenfor innkjøpslaget. Før sto varene ute, og så bygde innkjøpslaget hall der varene kunne stå. Denne gangen var kraftforet satt ut fordi bonden skulle hente sekkene utenom åpningstida.

Det var for ei drøy uke siden at tyveriet har skjedd. Innkjøpslaget mener at det ikke er deres ansvar at sekkene er blitt stjålet.

- Vi satte ut kraftfor på ei palle til en kunde. Kunden hentet 12 sekker, og det var igjen 15 sekker. Det var lagt lapp på palla med navn på bonden som skulle hente sekkene.Da kunden kom for å hente resten, var de 15 sekkene forsvunnet, sier Solem.

Innkjøpslaget tror ikke de vil anmelde tyveriet fordi de er usikker på om det har noen hensikt. Men de vil gjerne at folk er oppmerksom på det som har skjedd.