Melhus fikk registrert ett nytt smittetilfelle i starten av det nye året, mens det ikke ble registrert noen nye smittetilfeller i Midtre Gauldal. Skaun har også ett nytt smittetilfelle.

Totalt har Melhus registrert 650 smittetilfeller for covid-19 siden koronatiden startet, Midtre Gauldal har totalt 294 smittetilfeller og Skaun har 279 smittetilfeller.

Kommunen opplever en nedadgående smittetrend. Dette kan skyldes flere årsaker som enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune har vært inne på i romjula. Den ene er at færre har testet seg, og den andre e at det er ikke er villsmitte i Melhus.

Massetesting

Nå starter massetestinga hos skoleelever samt hos ansatte i barnehager og skoler. Tusenvis av selvtester deles ut. Ordfører Sivert Moen (Sp) sier at kommunen kommer med en sterk henstilling om at ansatte og barn tar en selvtest nå i starten av året, og det har også kommet en sterk henstilling fra enhetsleder Monica Brækken om det samme i Melhus. Enhetsleder Brækken har opplyst at 4500 selvtester sendes ut. Om alle disse benyttes, vil det bety at omtrent hver fjerde innbygger i Melhus blir testet for covid-19.

Massetestinga vil vise om det er utbredt smitte av covid-19 i distriktet.