FLINK: Ann Kristine Lein Bjerkem sender av gårde bowlingkula og scorer nok en strike.

Smilene sitter løst når beboerne på Midtre Gauldal sykehjem spiller bowling.

Hver onsdag spiller de bowling, og det har de gjort i snart ett år. Alle pasientene er enige om at onsdagsbowlingen er ukas høydepunkt, selv om damene helst hadde sett at noen flere mannfolk var med og spilte. To av 14 deltagere er karer.

- Det blir mye fliring når vi bowler, og mannfolkene er jo så få at de blir erta litt, der de sitter for seg sjøl. Men de er vel bare fornøyde med å ha så mange damer rundt seg, slår Ann Kristine Lein Bjerkem fast, like før hun kontant sender av gårde bowlingkula fra rullestolen sin. Alle kjeglene deiser i gulvet.

- Vi har det riktig så trivelig her, og alle ser frem til denne dagen. Vi gjør mye rart i løpet av uka, både bingo og trim, men det er bowlinga som er artigst, sier Synnøve Bones.

- Det gir oss noe å se frem til, vi er jo ikke så voldsomt aktive, legger Ann Kristine til.

Etter bowlinga er det kaffepause, og kaffen er premien til deltagerne. Det varierer veldig hvem som er best, men alle får hver sin velfortjente kaffekopp etter siste strike.

Det er aktivitørene Inger Tove Fløttum og Anne Karin Amdal som arrangerer bowlinga på sykehjemmet. De to er svært populære blant beboerne.

- Vi har det koselig, og det er flinke damer som passer på oss, sier Karen Stenbro.

Neste uke holdes den tradisjonelle høstfesten på sykehjemmet. Alle gleder seg til begivenheten.

- Da kommer det til og med noen stakkarer og spiller musikk for oss. Det blir flotte greier, sier Ann Kristin Lein Bjerkem.

STRIKE: Alle kjeglene går i gulvet foran beina på aktivitørene Ann Karin Amdal og Inger Tove Fløttum.
FLINK: Ann Kristine Lein Bjerkem sender av gårde bowlingkula og scorer nok en strike.
ELDSTE DELTAGER: Hanna Fjærvik (92) er utvilsomt blant landets eldste bowlere. Blant de 14 deltagerne på sykehjemmet på Støren, er hun eldst.