Tre investorer har tatt kontakt med Melhus kommune for å tilby kommunen et vikinghus mot at kommunen stiller med tomt.

Det planlagte vikinghuset er beregnet å koste 10-12 millioner kroner, og kan huse inntil 600 personer. Investorene ser for seg at huset kan brukes til å ha ei utstilling med gjenstander funnet i Melhus, til undervisning, som møterom og til ulike aktiviteter. I huset skal de besøkende kunne bli servert.

På kartet

De tre initiativtakerne er Norsk Renholdsservice med Geir R. Trøan fra Kvål i spissen, Terje Staven som er daglig leder i Staven bygg og Even Engelhart som driver innen reiselivsbransjen gjennom Travel Consult. Deres opprinnelige plan var å sette opp et slikt bygg i Trondheim, men nå har de i stedet kastet sine øyne på Melhus fordi de føler at Melhus fortjener et slikt bygg.

Terje Staven ønsker ikke å gå i dybden om planene, men legger ikke skjul på at de tenker kommersielt. Først og fremst ønsker de et svar fra Melhus kommune om det finnes ei tomt der de kan sette vikinghuset på.

Tittelen på huset er så langt er Snorres hus, men både Melhus historielag og ordfører Erling Bøhle ser for seg at navnet fort blir skiftet. I stedet kan de tenke seg Einars eller Toras hus. Ei aktuell plassering av bygget er på Gimsan.

Liker senteret

De tre initiativtakerne har hatt møte med Melhus historielag som umiddelbart tente på ideen, og de har også hatt møte med Melhus kommune. På møtene presenterte de ideen om et vikingehus formet som et langhus. Her kan turister og hotellgjester oppleve noen utenom hotellene. Huset skal bli et aktivitetssenter og samlingspunkt. Et eget eiendomsselskap skal stå som eier. Noen av forslagene er å vise matkultur fra middelalderen og tradisjoner, vikingetokter med båter som ligger på Gaula og bespisning av inntil 600 gjester.

Les mer i Trønderbladets tirsdagsutgave!

SOM EN DRØM: - Vi kløp oss i armen og lurte på om vi drømte, sier Ronald Nygård i historielaget da han fikk høre om senteret.