Førstegangsvelger Helle (17) og Arne Kjøraas var blant dem fikk roser da statsråd Rigmor Aasrud (Ap) gjestet Melhus mandag ettermiddag.

Den unge velgeren medga at hun ikke er så veldig interessert i politikk.

- Det viktigste er å bestemme seg for å stemme, sa statsråd Aasrud.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud startet dagen hos biskop Tor Singsaas før hun ble geleidet til Støren. Deretter gikk turen til Melhus

E6

- Jeg er ute for å høre hva folk er opptatt av. På Støren fikk jeg høre at kommunen har satset på skole, og jeg fikk høre om veiprosjektene. Særlig E6 er folk opptatt av, sier Aasrud.

Aasrud sier at det er krevende å finne en trase å enes om, men når en først har gjort det og fått prosjektet inn i Nasjonal transportplan, skal det godt gjøres at E6-prosjektet finner veien ut igjen av transportplanen. Statsråden ga et klart råd om at politikerne må holde tritt med reguleringsplan for ny E6. Hvis ikke vil andre veiprosjekter stå klar, poengterte statsråden.

- Regjeringa har gjort et løft for samferdsel, og vi skal bygge mange flere veier. Vi er opptatt av å bygge vei i hele landet, også utenfor byene. Steder som Melhus kan fungere som bo- og avlastningsregion, mener Aasrud.

På Melhus sto ministeren på stand utenfor Melhustorget, og forbipasserende tok stort sett imot roser.

Orgel og kirkebenker

Kirkeministeren sa at hun har hørt mye om orgelet i Nidarosdomen, men intet om orgelet i Melhus kirke. Om valg av benker eller stoler i kirka sa hun følgende:

- Mange flotte kirkebygg har stoler. Nye kirker bygges uten faste benker. Hjemme der jeg bor, er ei av landets eldste kirker, og den har løse stoler, sa Aasrud.

Aasrud sa at Arbeiderpartiet er opptatt av kirka fordi arbeiderbevegelsen og Den norske kirke har fellestrekk.

Valgkampen

Valgkampen er i full gang, og Aasrud sier at stemninga er i ferd med å snu etter galluper som ikke har gått regjeringas vei.

- Vi skal vinne valget først og fremst på å holde orden i norsk økonomi. Aller viktigst er det å føre en politikk der folk beholder jobbene sine, og at flere kommer gjennom videregående skole. Jeg synes vi har et valgprogram som favner vidt, sier Aasrud.

MEDKAMERATER: I Melhus sentrum sto statsråd Rigmor Aasrud på stand sammen med Audun Otterstad, Einar Gimse Syrstad, Gunnar Krogstad, Berit Wold Fjelle og Bente Estenstad.
Statsråd Rigmor Aasrud og Marte Welle Soknes fra Frivilligsentralen utvekslet synspunkter om arbeidet i Frivilligsentraler.
- Du får stemme på riktig fløy, var statsråd Rigmor Aasruds råd til Marit Tranmæl (t.v.). T.h Gunnar Krogstad fra Melhus Arbeiderparti.