Etter raset ved Hage bru på Støren tirsdag formiddag ble Dovrebanen åpnet igjen i dag, dog med nedsatt hastighet forbi rasstedet. Nå er Dovrebanen stengt igjen etter mye nedbør i kveld. Jernbaneverket rett og slett ikke sjansen på å holde jernbanen åpen.

- "Dovreballen måtte stenges igjen ved Støren. Mye regn gir mer bevegelse i løsmassene. Så ustabilt at det sikreste er å stenge. Kom sol!", skriver Jernbaneverket på sin twitterkonto.

I følge pressevakt Håkon Myhre i NSB fraktes passasjerer fra Oslo i kveld med busser fra Støren til Trondheim. Nattogpassasjerer fraktes med samme busser tilbake til Støren og derfra går toget som planlagt til Oslo med nattevogner. Pressevakten er usikker på når jernbanen kan åpnes igjen ved Støren.

- Det må du nesten ta med jernbaneverket. Det er mye nedbør i området som skaper bevegelse i området og utrygghet for dem.

Pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket sier de ikke hadde annet valg enn å stenge jernbanen da nedbøren vedvarte

- Det romler litt oppi lia og da turde vi ikke mer. Vi trodde at det skulle holde med vakt og lav hastighet forbi rasstedet, men nå trenger vi litt sol slik at det tørker opp, sier han.

- Vet dere når banen kan åpnes igjen?

- Været ser ikke så aller verst ut i morgen, men vi må la det tørke litt slik at området stabiliserer seg igjen. Akkurat nå er det ingen vits å tenke på det. Vi har slått av strømmen for sikkerhet skyld også, sier Bårdstu til Trønderbladet like etter klokka 22 i kveld.

Litt senere står det følgende på twitterkontoen til Jernbaneverket: "Mye sørpe i sporet ved Støren stenger #Dovrebanen. #JBV mobiliserer mannskaper for å fjerne denne og håper å kunne åpne opp for tog snart."

Med mindre nedbøren gir seg blir det neppe åpning før i morgen.