De som har ventet på noe godt behøver ikke å vente lenger. Fra og med i dag er jordbærselger Jon Hoseth på plass i Melhus sentrum. Og det kommer han til å være så lenge kundene vil ha jordbærene han tilbyr. Og det føler Hoseth seg sikker på at de vil.

- Folk er tullete etter Leksvik-bær. Det er en helt annen smak enn de bærene som butikker har solgt til nå. Dette er smaken av sommer, smiler han.

Og sommer kan det trygt kalles. Onsdag formiddag er varmen trykkende i store deler av området og temperaturene er opp mot 30 grader. I skyggen! Det fine været er også en gladmelding for alle som er glad i jordbær.

- Det er mye bær i landene og det kommer mye mer hvis varmen fortsetter. Så lenge folk vil ha bær kommer vi til å stå her, sier Hoseth som selger for produsenten Conrad.

I dag tok han 45 kroner per kurv, men prisen vil trolig gå ned i dagene som kommer.

- Prisen vil gå ned en del når det kommer mer bær, lover han.

Hoseth hadde en aldri så liten utfordring da han startet opp i formiddag. Han hadde nemlig glemt solkremen hjemme i Orkanger.

- Jeg har lagt ut en melding på Facebook til kjente på Melhus for å å høre om de har solkrem. Jeg kommer nok til å få skille, smiler han i sommervarmen.