Den 44 år gamle mannen som har tilstått å ha voldtatt en kvinne i Melhus sist helg ble torsdag varetektsfengslet. Grunnen er at en løslatelse ville kunne skape frykt, særlig for kvinner i området.

– Tilståelsen kom under avhør onsdag ettermiddag, sier lensmann Jarle Wikdahl ved Melhus lensmannskontor.

Mannen skal ha kommet med det som heter en uforbeholden tilståelse, som vil si at tilståelsen er i fullt samsvar med det kvinnen har fortalt at skjedde.

Kniv i bilen

44-åringen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker av Trondheim tingrett, noe han samtykket i. Både gjennom hans tilståelse og kvinnens forklaring er det klart at mannen har brukt kniv for å true offeret før han voldtok henne.

– Han har forklart seg om hvorfor han hadde kniv i bilen, men det vil jeg ikke gå nærmere inn på nå, sier politiadvokat ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Sindre Stave.

Han kan fortelle at de tekniske undersøkelsene av mannens bil nå er gjennomført.

– Selv om vi har en tilståelse vil vi likevel gå gjennom DNA-bevis for å sjekke at de sporene vi har stemmer med forklaringene, sier Stave.

Blir sjekket mot andre saker

Lensmann i Melhus, Jarle Wikdahl, vil ikke si noe om tipset som førte til pågripelsen og siktelsen av mannen, og fra hvilken bakgrunn tipset kom fra. Mannen vil bli sjekket opp mot tidligere uoppklarte voldektssaker.

- Det er rutinemessig at vi gjør det, sier Wikdahl.

Det var i halv tre-tiden natt til søndag at kvinnen fikk skyss med mannen i Melhus sentrum. Han kjørte til drikkevannet Benna, hvor han nå altså har tilstått å ha voldtatt henne. Etter ugjerningen kjørte han henne tilbake på E6 og satte henne av i veikanten. Der fikk kvinnen varslet fra om det som hadde skjedd.