Like før har Marit begynt å svare på hvordan dagen har vært. Ifølge arrangørene kom 500 unger til Oddjære, Budal, og Marit-sprinten i år. Det var ikke mange av dem som ikke fikk oppmerksomhet fra enten Marit Bjørgen, Therese Johaug eller Eldar Rønning sist tirsdag.

Kjempearrangement

Håkon Høyem Olsen (3 ½), Henrik Høyem Olsen (5 ½) og Sara Sigridsdatter Solem (3) har bevilget seg en liten pause. Alle har på seg gule Marit-skjorter, som et synlig bevis på at de er deltakere. Også har de fått medaljer.

- Jeg fikk medalje av Eldar Rønning nå. Men da jeg var her sist, da fikk jeg den av Marit Bjørgen, forteller Henrik som kommer fra Trondheim.

Han har gått Marit-sprinten alle tre årene. Men greier ikke å velge når han blir spurt hva som er best med å være med.

- Alt er artigst, samstemmer Håkon.

Men Sara syntes nok det var mest stas å få medalje. Den femte skituren i karrieren ble nemlig litt slitsom for 3-åringen fra Budal.

- Dette er et kjempearrangement. Noe vi snakker om lang tid i forveien, forteller mammaene Ragnhild Høyem og Sigrid L. Antonsen.

Meldte opphold

Sivert Granheim (4) har gledet seg i flere dager. Også han bor i Trondheim, men har en mamma som kommer fra samme sted som Marit Bjørgen, nemlig Rognes.

- Jeg gikk skirenn sammen med Marit. Hun sa "heia, heia", forteller Sivert, før han setter utfor bakken som et gult lyn, med Marit-skjorta godt nedenfor knærne.

Ifølge Sivert har værmeldinga sagt at det skulle bli opphold helt til etter at Marit-sprinten var over. Sivert er nok den eneste som har fått med seg akkurat den meldinga. Men det er veldig få som bryr seg om at det snør litt. Til det har de for mye å finne på. I skisporet, i akebakken og i kuleløypa. Dessuten er det mange morsomme konkurranser å følge med på, og store muligheter for å skaffe seg autografer fra noen av verdens aller beste skiløpere.

Klusset i vekslingen

To fall må ta deler av skylden for at Marit Bjørgen og Erling Lenvik tapte duellen mot Therese Johaug og Arnfinn Nergård.

Kommentator Espen Graff hauset opp stemningen med små stikk om vafler, kaffe og kommunestyremøter, men de folkevalgte lot seg ikke affisere i sekundene før start – og Graff måtte snart konstatere at han muligens hadde vært for kjapp med å dømme ordførerne. For når starten gikk det ganske så fort for de to.

Les hele saken i papiravisa tirsdag 10. april eller pdf-utgaven

PUST I BAKKEN: Håkon Høyem Olsen (3 ½), Henrik Høyem Olsen (5 ½) og Sara Sigridsdatter Solem (3) tar en pust i bakken sammen med Ragnhild Høyem og Sigrid L. Antonsen.