Med en gjennomsnittsalder på 45 år pluss, og bare gymsaltrening bak seg, fant Leiks fotballveteraner det for godt å utfordre klubbens eget seniorlag til dyst.

- Vi tenkte det kunne være morsomt å spille en kamp hvor en kan med selvsyn se hvordan alderen har sin innvirkning på tidligere spillere spille mot godt trente "gutter" i sin beste alder, forteller Leik-leder Frank Olsson.

Spesiell anledning

- For meg personlig er det en litt spesiell anledning fordi jeg hadde en hjerneblødning for litt over et år siden, og fikk en svak lammelse venstre side av kroppen. Men jeg er nå såpass i god form at jeg kan spille, selv om ikke venstrefoten ikke er som den var for et par år siden, forteller Olsson.

Slutt på kreftene

Kampen ble nemlig jevnere enn man kunne tro. Tidvis vartet oldboyslaget opp med langt mer presist spill enn juniorene. Og det ble høstet anerkjennende kommentarer for så vel Cruyff-vendinger som tunneler og knallharde taklinger. Men tempoet manglet, og det sto 2-1 til "de sprekeste" ved pause.

Først den siste halvtimen greide seniorene, som var juniorer i denne sammenhengen, å utnytte aldersfortrinnet. Men da kom det til gjengjeld mange mål på rappen.

- Dette var en litt dårlig kamp fra vår side. På forhånd ble enige om at vi i alle fall ikke skulle tape mot gamlingene, sa Erland Blokkum.

- De er trege, mente Nelson Rivas.

Aktiv på 60-tallet

Steinar Åmodt (62) spilte litt for Leiks seniorlag på 60-tallet. Siden har han vært "Mr. oldboys" i 30 år.

- Jeg er bare glad for at jeg får til å spille kamp i min alder. Jeg forsvinner litt mot disse ungguttene på så stor bane, men det var artig, sa eldstemann på banen etter at dommeren hadde blåst av til 7-2.

- Vi trener egentlig altfor lite. Det merker jeg nå, kommenterte Per Ivar Gaustad, som satte inn det ene av to mål for oldboyslaget.

Les hele saken i Trønderbladets torsdagsutgave!

MR. OLDBOYS: Steinar Åmodt (62) har spilt på oldboyslaget i 30 år.
MÅLSCORERE: Kai Ove Bjerkenås, Erlend Blokkum og Per Ivar Gaustad tegnet seg alle på scoringslista.
PRESTISJE: Showkamp eller ikke, spillerne la nok prestisje i oppgjøret til at det ble noen harde tacklinger.
"HEIA PAPPA": Veteranene fikk støtte fra tribunen.