Støren ungdomsskole ble utsatt for omfattende hærverk onsdag kveld. Da elever og lærere kom på skolen torsdag morgen, hadde noen urinert på dørhandtaket, ei rute var knust, sykkelstativ og en benk dumpa i en åpna kum. Resten av benkene stod i en stor pyramide oppå sykkelskurtaket. I tillegg var lys og armatur knust. Tunge metallrister var brutt opp ved inngangspartiet og dumpa ned i grava under.

Rektor skuffa

Rektor Thom Arnesen er oppgitt over hærverket:

- Den første reksjonene er at jeg blir skuffa. Vi opplever at elevene våre er veldig kjekke og reale, normalt. Når slike ting skjer, så håper vi at det ikke er våre elever. Vi skjønner at det kan være elever som har hatt tilknytning til skolen.

Ligner på tidligere hærverk

Skolen har anmeldt hærverket. I påska skjedde det hærverk på skolen, men ikke like mye. For ett år siden skjedde det også hærverk, der det ble pissa på dørhåndtaket.

- Hvem trur du står bak dette?

- Det er kanskje naturlig å tru at det er noen som har noe mot skolen som står bak. Hvorfor veit ikke jeg. Det er ikke første gangen det har skjedd. Har de så mye mot skolen, bør de prøve å kanalisere det andre veger, forteller rektor Thom Arnesen. Skadene er estimert å koste rundt 15.000 kroner.

- Forferdelig at de gjør dette

Elevene er lite begeistra for hærverket som er gjort mot skolen deres.

Opp mot 20 elever var i sving torsdag for å få ned den store pyramiden på toppen av sykkelskurtaket. Størrelsen på pyramiden tyder på at det må ha vært flere pøbler i sving.

Tre av elevene som var med på å demontere pyramiden var Jo Kristoffer Digre, Joakim Braa, Tormod Draget Skavern:

- Det er forferdelig at de holder på sånn. Dette er noe som ikke blir så veldig artig etter hvert. Det er dumt at de gjør dette, det blir ekstra utgifter til skolen.

TIDKREVENDE: Det har trulig vært flere pøbler i sving for å få til denne pyramiden.
BREKKJERN: De som står bak hærverket må ha brukt brekkjern for å få opp de tunge ristene ved inngangspartiet, trur rektor Thom Arnesen.
DUMPA I KUM: Kumlokket ble revet av og det ble dumpa en knust benk og et sykkelstativ i kummen.