Totalt fikk Melhus fire nye smittetilfeller på fredag ifølge enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune. De to første ble registrert av kommunen først på dagen, og så ble to nye også meldt inn. Melhus har nå 264 tilfeller av covid-19 siden koronatiden startet i fjor.

– Det ene tilfellet følges opp av Trondheim kommune. Med de nye retningslinjene, har teamet for smittesporing en samtale med dem som er smittet og så er det personene selv som snakker med sine nærkontakter, opplyser Brækken.

I helga er den kommunale teststasjonen ikke åpen. I stedet kan en hente hurtigtester/selvtester på biblioteket i åpningstiden på lørdag. På søndager kan en hente selvtester/hurtigtester i informasjonsskranken i Melhus rådhus mellom klokka 13 og 1

I de fleste aldersgruppene (gjelder over 12 år) er det over 90 prosent av innbyggerne i Melhus som har tatt koronavaksine. Pr. 17. september var det lavest vaksinasjonsdekning i aldersgruppa 25–39 år, og i denne gruppa var det 87 prosent som hadde tatt koronavaksine ifølge kommunens tall.