Over tre minutter på den 16 kilometer lange løypa er utklassing, og Gunhild vant dermed både juniorklassen og den generelle dameklassen. Ved målpassering så hun ikke det minste klar ut etter en time, 26 minutter og 17 sekunder i løypa.

- Jeg kunne ha løpt lenger, men det gikk bra i dag. Jeg stakk fra de andre på toppen av løypa. Jeg er inne i en treningsperiode med mye langkjøring, så løpet passet bra i den sammenheng, sa jenta som deltok for andre gang.

Per Egil Bjørgen fra Trønder-Lyn deltok for femte gang og ble nummer 13 i juniorklassen. Han sa følgende etterpå: - Løypa var hardere enn noen gang tidligere, Jeg har trent mye i det siste, så jeg manglet overskudd.

Løyperekord

- Jeg hadde ingen ambisjoner om å sikre meg pengene. Jeg hadde det helt jævlig under løpet. Jeg er helt ferdig i leggene. Forferdelig! konstaterte skiløperen og smilte før han la til: - Vassfjellet rundt er et kjempeløp. Mange deltar og ramma er god. For meg er det et ledd i treninga å delta her. Passer det inn senere, kommer jeg gjerne tilbake.

Rått løp

BESTE KVINNE: Ingen kunne hamle opp med Gunhild Veien i dameklassen. 17-åringen vant med over tre minutter til nærmeste konkurrent.