Flertallet i formannskapet var så knapt som det var mulig å få. Seks vil stenge dagens jernbaneovergang på Søberg når området bygges ut, mens fem vil beholde den. Mindretallet som besto av Senterpartiet, Høyre og en utbryter fra SV støtter det unisone kravet fra beboerne. Flertallet bestående av Ap, Frp, SV og KrF krever at overgangen stenges og trafikken ledes sørover.

- Jeg har selv små barn, og barn må kunne slippes løs i et boligområde, sier planlegger Finn Herje etter å ha lyttet til formannskapet tirsdag.

Uten penger selv

- Vi finner det overveiende sannsynlig at en unge vil krype under bommene. Det er skiltet for 100 km/t, og et godstog trenger flere hundre meter på å stoppe. Vi krever derfor overgangen stengt og hullet gjerdet inn, sa Herje i formannskapets møte.

Han henviste til en episode på Verdalsøra nylig der en unge krøp under bommene og toget så vidt klarte å stoppe, som bevis for at en overgang ikke vil være barnesikker. Planene åpner for boligbygging i området, og varaordfører Joralf Rindli mener det er lite framtidsrettet å stoppe en slik plan i denne omgang. Morten Wehn (H) mente det var galt å regulere området når både grunneiere og beboere er imot utbygging. Det er Jernbetong som er tiltakshaver, og reguleringsplanen har vært til vurdering i fire år.

Brøt ut

Da muligheten for at et flertall ville velge å beholde overgangen selv om Jernbaneverket har varslet innsigelse så ut til å oppstå, tok rådmann Roy Jevard ordet og påpekte at det hviler et enormt ansvar på politikerne.

- Tenk over ansvar for barna, sa rådmannen.

Det endelige ordet i saken har kommunestyret 11. mai.

MARKERTE SEG: Beboere på Søberg led nederlag denne gang, men har ikke gitt opp håpet om å vinne igjen på neste møte.