I formiddag kom det et et ordentlig regnskull over Gauldalen. Mens det stod på plasket det skikkelig på tak og veier. Ikke akkurat det vi forbinder med sommer, selv om trøndere er vant til det meste.

Vervarslinga i Bergen kan berolige med at regnfronten har passert Trøndelag. Fortsatt kan det det komme noe nedbør torsdag, men temperaturene stiger og innimellom blir det også gløtt av sol.

- Det blir bedre resten av dagen, sørvestlig vind. På kysten kan vi få frisk bris. Vi kan forvente enkelte regnbyger, men også perioder med sol, forteller meteorolog Steinar Skare.

Prognosene for de kommende dagene viser mye pent vær og temperaturer godt over 20 grader. Skare oppfordrer oss til å utnytte fredag og lørdag til uteaktiviteter, for søndag blir det grått igjen.

- Fredag og lørdag blir det varmere, til dels pent vær. Vi kan få et skydekke, men det blir et høyt skydekke. Lokalt kan det bli 25 varmegrader, dette er absolutt tiden for å nyte, sier han.

Søndag blir det igjen litt kaldere med fare for nedbør. Mandag og tirsdag ser Skare bedring med opphold og stort sett pent vær.