Med en omsetningsøkning på 430 prosent de siste fire år og en storleveranse på 252 tonn til Delprodukt, er det ikke rart daglig leder Idar Arnulf Tiller er storfornøyd.

Bedriften Exel Machines på Kvål er for andre år på rad kåret til såkalt "gasellebedrift" av Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet. Spranget skyldes ei økning på 603 prosent fra 2003 til 2006 og 430 prosent økning fra 2003 til 2007. I år regner riktignok Idar Arnulf Tiller med at det begynner å flate ut, noe han ikke synes er rart etter det han kaller en helt eksepsjonell investeringslyst.

- Å få betegnelsen gaselle-bedrift er en bekreftelse på at det vi gjør er rett. Men vi kunne kanskje gjøre ting bedre? sier Tiller som synes han har en spennende jobb der ingen dag er lik den forrige.

Storordre

Bedriften importerer maskiner som datastyrte benker og fresemaskiner til Norge, og storordren er den italienske fresemaskina på 252 tonn som er installert i nybygget til Delprodukt. Bygget er satt opp i Gravråksmoen industriområde, og blir offisielt åpnet på torsdag. Tiller betegner fresemaskina som svært avansert, og sier at denne typen som har fem akser, brukes innen flyindustrien. Maskina er det største oppdraget for firmaet hittil, og har vært i produksjon i en måned.

Exel Machines AS ble startet av Tiller i 1999 etter at han sa opp jobben han hadde i et Oslo-firma til fordel for ny arbeidsplass på Kvål. Han spurte Edvin Stavnes om Delprodukt ville være medeier, noe Stavnes takket ja til. Stavnes har gradvis kjøpt seg opp, og nå eier Stavnes Holdning 91 prosent av aksjene. Resten eies av Tiller. Bedriftens lokaler er på industriområdet til Delprodukt. Firmaet har nå 2,5 ansatte, og hadde ei omsetning i fjor på 16,55 millioner. I 2006 var omsetninga 11,8 millioner.

FAR OG DATTER: Yngstedatteren Frøydis Restad jobber med fakturering i bedriften faren Idar Arnulf Tiller er daglig leder i.