– Søndagens laserkontroll i Soknedal hadde et nedslående resultat. Politiet må stå der hastigheten er for høy, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Laserkontrollen Utrykningspolitiet hadde i perioden 17–21.30, resulterte i 28 reaksjoner hvorav seks førerkortbeslag. Det var også mistanke om ruskjøring hos sjåføren, som ble tatt for å ha kjørt 120 km/t.

Vekslende fartsgrenser med 100-sone mellom Klett og Melhus sentrum, 110-sone fra Melhus sentrum til Kvål, 70-soner gjennom resten av Melhus kommune og så 80-sone i Midtre Gauldal, har ført til bekymring både hos politiet og politikere over at folk kjører for fort der det er 70- eller 80-sone. I Soknedal har det vært mange fartskontroller for å få ned farten fra 80-sonen i Soknedal og inn mot Berkåk som har lavere fartssone.

– Det er langt fra 100-sonen til Soknedal. Folk kjører veldig fort, og de gasser vel på i forbikjøringssonen Soknedal. Vi tror at den som kjører fort i Soknedal, også kjører fort ellers, sier Ustad som ikke utelukker at det blir flere fartskontroller i Soknedal.