Melhus kommune melder at det ble registrert 495 smittetilfeller for covid-19 i forrige uke, og dette tallet inkluderer innmeldte hurtigtester. Totalt har Melhus kommune registrert 5255 smittetilfeller i koronatiden. Tallet har med innmeldte hurtigtester og smittetilfeller som gjelder personer som bor i Melhus og som er folkeregistrert andre steder.

Fredag ble det ifølge Melhus kommune, registrert 40 nye smittetilfeller. Lørdag ble det registrert 32 nye og 51 nye på søndag. Tallene inkluderer innmeldte positive hurtigtester.

Antall smittetilfeller i forrige uke er lavere enn i ukene før. På nyåret ble det bratt økning i antall smittede med 850 smittetilfeller på ei uke. Uka etter var det 830 smittetilfeller, og så 791 smittetilfeller på ei uke. I midten av februar var det 755 smittetilfeller på ei uke, og altså enda færre i forrige uke.

Det ble registrert få positive PCR-tester både i Melhus og i Midtre Gauldal. Anbefalinga fra myndighetene er at dersom en har tatt oppfriskingsdosen, trener en ikke å ta PCR-test om en har symptomer på covid-19. I stedet rådes folk til å melde fra om positiv hurtigtest til kommunen.