Carl-Otto Løvenskiold er trettende generasjon i familieselskapet Løvenskiold-Vækerø har bygget opp byggevarekjeden Maxbo. Her er noen av hans karrieretips, sakset fra Ukeavisen Ledelse:

1. Dra utenlands

Under Karrieredagene på Handelshøyskolen rådet Løvenskiold ifølge dn.no studentene til å reise ut:

– Få så mye internasjonal erfaring som mulig! Ta delstudier ute, søk sommerjobb ute eller søk din første jobb ute. Det styrker kandidaturet ditt og du vokser enormt på en slik erfaring, sa Maxbo-gründeren.

2. Sett deg langsiktige mål

Det er mulig å være innovativ og offensiv samtidig som man er langsiktig. Man kan være i kontinuerlig utvikling uten å ta kvantesprang. Ting tar tid, og det er de store systemene som skaper resultater, mener Maxbo-gründeren. For mye kortsiktighet er farlig når man skaper varige verdier, advarer han. Også karrieremessig mener han det beste er å ta seg tid og gå gradene. Har du ambisjoner, vil det stadig dukke opp nye utfordringer.

3. Gjør det du har lyst til

En nøkkel til en lang, vellykket karriere er å sette seg realistiske mål, og å gjøre det man selv ønsker, mener Løvenskiold. Han er overrasket over at så mange vil jobbe for de store, mest kjente bedriftene. Hans innspill til studentene er at en liten, ukjent bedrift kan tilby minst like store utfordringer, og kanskje enda større muligheter til å stige i gradene.

4. Velg rett sjef

Rett sjef er viktig for karrieren, fastslår Løvenskiold. En leder som utvikler medarbeiderne sine, gir dem utfordringer og er en du vil trives med, vil få deg til å blomstre. Din jobb er å levere, gjerne bedre enn forventet.