På alle hjerters dag skal du feire forholdet ditt, men når det gjelder forholdet til banken er det mange som heller bør slå opp. Det kan du spare tusenvis av kroner på.

- Et raskt søk på Forbrukerrådets finansportal kan fortelle deg om du kan spare store penger ved å flytte boliglånet til en rimeligere bank. Og penger spart på bank vil si mer å rutte med når du skal skjemme bort din bedre halvdel. Det er langt bedre enn å subsidiere forholdet til banken din, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken.

Prøv noe nyttForbrukerrådet har laget en nettside som gjør det enkelt å sammenlikne finansbransjens produkter. På Finansportalen.no kan du i løpet av noen få minutter sammenligne hundrevis av ulike boliglån, billån, kredittkort, bankinnskudd og forsikringer. Resultatene gir objektiv og nyttig forbrukerinformasjon.

– Vi i Forbrukerrådet jobber aktivt for at flere skal bruke Finansportalen. Besøkstallene til nettsidene våre stiger jevnlig, men vi ønsker at enda flere skal bruke sidene. Finansprodukter kan være forvirrende og vanskelige å få oversikt over, og derfor ønsker vi at så mange som mulig skal bruke våre sider som gir raskt og enkelt svar på hvem som kan gi deg det beste tilbudet, sier redaktør og daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.no.

Dump banken på valentinsdagenDet er tydelig at vi trenger en påminnelse om at det kan være store penger å spare på bankbytte. For en undersøkelse Infact har gjort for Skandiabanken viser nemlig at under fem prosent av oss har byttet bank det siste året.– Mange er fortsatt kunder i banken de alltid har hatt, uten å tenke mer over det. Det er smart å sjekke om dette faktisk er et forhold som du eller banken har mest glede av. Med enkle grep kan du unngå å betale tusenvis av kroner ekstra i gebyr, renter og andre bankutgifter. La valentinsdagen inspirere deg til å ta pulsen på bankforholdet og se hvilke alternativer du har, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken. Størrelsen det kommer an påMange nordmenn er svært prisbevisste i hverdagen når det gjelder bensinpriser og dagligvarer, men mindre opptatt av priser på banktjenester. – En effektiv renteforskjell på kun 0,1 prosent på et bil- eller boliglån eller ingen gebyrer kan utgjøre tusenvis av kroner i forskjell. Når vi snakker om store lånesummer, vil selv små forskjeller virkelig bety mye over tid, sier Anderson.

7 av 10 mener bankbytte var enkelt De 4,8 prosentene som har byttet bank det siste året oppgir at den viktigste årsaken til at de byttet var at de fikk bedre rentebetingelser på sitt bolig- eller billån. Dårlig kundeservice er også en viktig grunn til bankbytte. Av de under fem prosentene som har byttet bank det siste året mener sju av ti at det var enkelt.

– Mange tror det er tungvint og vanskelig å bytte bank. Det er det ikke lenger. Om du for eksempel velger å flytte boliglånet fra en bank til en annen, så er det bare å søke om lån i den nye nettbanken som så vil ta kontakt med din gamle bank for å flytte lånet for deg. Du slipper rett og slett å ta den vanskelige samtalen,og du får god hjelp til å etablere det nye bankforholdet, sier Anderson.

Kilde: pressemelding

Mer informasjon om bankbytte fra Forbrukerrådet

Våre banker midt på treet i bank-NM

De lokale bankene får lite skryt