Et kraftig hjerteinfarkt i 1992 holdt på å sette en stopper for Torleif Engans store lidenskap; bilkjøring.

- Jeg fikk et kjempestort hjerteinfarkt i 1992. Det var bare så vidt det gikk bra. I åra som fulgte var sykehuset mitt andre hjem. Heldigvis er jeg såpass oppegående nå at jeg kan utpå vegen igjen, forteller 70-åringen.

- Jeg var hjemme da jeg fikk et kraftig hjerteinfarkt. Det var så vidt jeg overlevde. I jula samme året foretok jeg en bypassoperasjon og skiftet ut tre blodårer. Jeg gikk inn og ut av sykehuset. Meningen var å skifte ut hjertet, men det ble utsatt flere ganger av ulike årsaker. I 1995 var blant annet kroppen så forgiftet av den enorme medisinbruken at det ikke gikk. I 1998 derimot gikk det i orden, men ikke uten komplikasjoner. Først ble det planlagte donorhjertet avvist på grunn av en feil. Men samme dag dukket det opp et nytt, som også passet med størrelsen, vevs-, blodtypen min. Det var helt utrolig. Og det er dette hjertet jeg går med inni meg i dag, smiler han.

Les hele intervjuet i Trønderbladets torsdagsutgave!

REISELYSTEN: Torleif Engan har et kart hvor han har merket av hvor han har kjørt med bobilen de siste åra. Det går rosa streker på kryss og tvers i hele Norge.