Han unngikk både motorsagen, treet og steinen på bakken – og slapp fra den dramatiske hendelsen med to brukne ribbein. Nå takker Erik Tessem og hyttenabo Morten Koen for hjelpen de fikk da ulykken var ute.

Det var på Tessems hytte på Singsås at de to trondheimsmennene opplevde marerittet sist lørdag. Tuntreet skulle sages, og for å unngå skader på omgivelsene, hadde de besluttet å kutte det noen meter over bakkenivå. De feilberegnet fallretningen, stammen kom rett mot Tessem, som falt, og ble liggende livløs på bakken.

Senere skulle de få bekreftet at det hadde gått bra, og at han rent fysisk slapp fra hendelsen kraftig forslått og med to brukkne ribbein.

Utfallet kunne fort blitt et annet.

- Under han oppdaget vi en stein. Motorsagen hadde landet bare en halv meter unna hodet hans, og var fortsatt i gang da den traff bakken. Men den fikk vi tatt unna og stoppet. Trestammen, som var dobbelt så høy over der han saget som under, og som jeg anslår til å veie 300 kilo, hadde spjæret to trinn på stigen, og stoppet i det tredje – sånn at han unngikk å bli knust under det, forklarer Koen.

- Verdensrekord

De to hevder det ikke gikk mer enn 20 minutter før ambulansen, som startet på Støren, var fremme.

- Det må være verdensrekord, sier Tessem.

- Damen i telefonen sa at hun skulle legge på, for at ambulansen skulle kunne ringe meg og få de siste direktivene om veien hit, sier Koen.

- Ett minutt senere ringte de, og da jeg kom til veien kunne jeg se dem lenger ned i bakken.

Ambulansepersonellet hadde fått Tessem på båren og inn i bilen da legen kom etter i drosje, og fikk gjort sine undersøkelser.

- De var enormt proffe, og opptrådte rolig, vennlig og effektivt. De hadde til og med tid til å roe hunden vår som sprang rundt og lurte på hva som hadde skjedd med han som lå på bakken, forteller Koen.

Tar selvkritikk

- På sykehuset ble jeg møtt av et traumeteam på 15 fagfolk som undersøkte meg fra hårrot til tåspiss, sier Tessem.

I ettertid er det ikke vanskelig å ta selvkritikk for at ulykken i det hele tatt skjedde.

- Vi synes alle sammen at dette var en dum måte å gjøre det på, sier de to hytteeierne fra Trondheim.

- Heldigvis ble det en billig lærepenge, tross alt.

Les hele historien i Trønderbladets lørdagsutgave!

ULYKKESSTEDET: Tessems hytte ligger sju kilometer fra Singsås sentrum. Tessem skal ha befunnet seg fire meter opp i treet da det falt over han
VIL TAKKE: - Dette er ikke noe vi er stolte av å fortelle, men vi gjør det for å takke dem som tok seg av oss. Og hvis det kan hindre andre i å finne på noe sånt, er det også bra, sier Morten Koen (til venstre) og Erik Tessem.