Melhushesten Jang sto for den eneste lokale triumfen under jubileumskjøringen på Leangen.

Norsk Rikstoto fylte 25 år for en uke siden. I den forbindelse hyller alle totalisatorbanene i Norge jubilanten med en jubileumskjøring. Leangen travbane gjorde stas på Norsk Rikstoto lørdag. Noen seier på lokale aktører i V75-løpene ble det ikke. Vorset Ivers og Boye Ølstøren var klare favoritter i V75-1, men Spikeld-sønnen fra Bosberg var ikke helt på topp for dagen ifølge kusken. Etter å ha tapt et par-tre lengder på en kort galopp utenfor lederen på siste bortre langside kom Vorset Ivers fint tilbake, men kunne ikke bli bedre enn tredje. Norborg og Tom Erik Solberg vant løpet.

V5-seier

Boye Ølstøren dro imidlertid ikke hjem uten å ha vært innom vinnersirkelen. I et løp utenfor V75-rammen, det første V5-løpet, kusket han Jang inn til hestens tredje strake seier. Robert Viking og Geir Vegard Gundersen tok teten med Jang i rygg. Ølstøren gikk fram i dødens, trykket på og overtok føringen på oppløpssiden. Ekvipasjen beholdt føringen resten av løpet og vant sikkert foran Lundamo-hesten Lo Mito, som slo seg forbi Salsnes Mentor like før mål.

Som forvandlet

Sjuåringen Jang etter Norset Pål eies av melhusbyggene Trygve Lund og Håkon Disington og har startet jevnt og trutt siden karrieren tok til for fire år siden. Men den hadde ikke vunnet løp før den første seieren kom på Orkdal tråvpark i juni i år. Denne høsten har vallaken forvandlet seg til en vinner som har tatt tre førsteplasser på rappen på Leangen. Med en førstepremie på 30000 kroner er dette den største seieren så langt.

Klæbuhesten Energizer med Lars Anvar Kolle i sulkyen ble toer i det andre V5-løpet, bak Burnout G.T.

KUSKEN: Boye Ølstøren. Arkivfoto